Nieuws

Nieuws

Nieuws

Anita Scheper, Creative Director van Este Vision genomineerd
voor Viva400 award in categorie business.

                         Viva400 is een jaarlijkse lijst die Viva samenstelt met 400 succesvolle en inspirerende vrouwen in de categorieën creatief, mode, knappe

 

koppen, stoer, eco, aanstormend talent, business en online.

Gordijnen krijgen zinvolle herbestemming door textielwedstrijd voor studenten

ʻRe-useʼ designwedstrijd van A House of Happiness kiest
winnares Karin Leentjes

 

Leeuwarden, 1 november 2013 - Onder grote belangstelling werd vandaag in het Fries Museum de winnaar bekend gemaakt van de ʻRe-useʼ designwedstrijd van A House of Happiness. De internationale gordijnenfabrikant daagde designstudenten uit om de ultieme oplossing te bedenken voor de honderdduizend meters aan stof die het bedrijf jaarlijks overhoudt uit productie. De vakjury koos uit 105 inzendingen als winnend ontwerp de creatie ʻRe-Coverʼ van Karin Leentjes, eerstejaars student aan de Academie Minerva Groningen. Re-Cover is een kadohoes, gemaakt op een traditionele Japanse verpakkingswijze. Leentjes vernieuwde de
verpakkingskunst op een geheel eigen manier.

 

Commentaar van de jury op Re-Cover: “Gewoon inpakpapier wordt door de meeste mensen achteloos weggegooid, wat een papierverspilling is. Dit ontwerp is niet alleen decoratief en functioneel, het maakt mensen op een luchtige en vrolijke manier bewust van hergebruik en duurzaamheid. Karin is een terechte winnares.” De jury heeft de inzendingen beoordeeld op originaliteit, uitvoerbaarheid, creativiteit en passie voor textiel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de prijzen
De 2e prijs is gewonnen door Maerle Fleur Kolk, tweedejaars Mode en Design van het Friesland College. Zij ontwierp een ʻgordeldierʼ. Dit is een knuffel in de vorm van een uil, die je om de autogordel kan doen zodat een kindje daar lekker tegenaan een uiltje kan knappen. Jurycommentaar: “Iedereen met kinderen weet hoe belangrijk een 'knuffel' kan zijn voor een kind. De emotionele waarde van het ʻgordeldierʼ gecombineerd met waarden als veiligheid en comfort (geen stijve nekjes meer na een dutje in de auto) doen dit ontwerp eruit springen.”
De 3e prijs ging naar Lotte Ooms, tweedejaars Koning Willem 1 College in Tilburg voor haar ʻPlacekussen ʼ. Dit is een voorgevormd dienblad met een hoes eromheen waardoor kinderen zelf ʻnetjesʼ leren eten op een speelse manier. Jurycommentaar: “Het ontwerp was niet alleen creatief maar ook nog eens educatief, een mooie combinatie.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De jury
Voorzitter van de vakjury Monique van der Reijden, Art director en trendwatcher Perscentrum Wonen: “Bij het zien van alle inzendingen bij A House of Happiness dacht ik meteen: WOW! Ik was onder de indruk van de uiteenlopende duurzame bestemmingen die er zijn gevonden voor de reststoffen. Ik heb in de beoordeling vooral gelet op de uitvoerbaarheid en commercialiteit van een ontwerp, dit is een belangrijke peiler voor succes. Deze jonge ontwerpers hebben allemaal laten zien dat duurzaam denken en hergebruik goed samengaan met creativiteit en commercialiteit.”


De jury bestond uit een kring van textiel- en ontwerpspecialisten:

  • Art director en trendwatcher Perscentrum Wonen, Monique van der Reijden
  • Directeur Tutto Bene, Victor Le Noble
  • Art director en eigenaresse Esté Vision, Anita Scheper
  • Head buying and product development A House of Happiness, Mascha Bos
  • Senior styliste Libelle, Marit Saladini-Platjouw


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prijzen
Met de wedstrijd Re-use, krijgen designstudenten uit verschillende disciplines de mogelijkheid om bekendheid te verwerven binnen de industrie. Naast de geldprijzen (€2.500, €1.000 en €500) die zijn uitgereikt aan de winnaars, ontvingen nog drie studenten aanmoedigingsprijzen; Elianne Berkhout, tweedejaars Styling & Desing Friesland college, Ilse Daenen, tweedejaars Styling & Design Friesland College en Kevin Pleiter, derdejaars Jan des Bouvries academie in Deventer. Zij ontvingen nieuwe gordijnen ter waarde van €450.

 

 

 

 

 

 

 

 

1e prijs: 'Re-cover'

 

 

Woensdag 8 mei was Anita Scheper te gast bij Koffietijd op RTL4 om het verhaal achter het ontwerp van het Lofjuuw servies te vertellen.

Klik hier om naar de uitzending te gaan.

Volg ons via: